Op zoek naar Vakantiehuizen voor Gezinnen met Kinderen

familie-in-beweging-1Wie meer dan het gemiddelde aantal van 2 kinderen heeft herkent zeer waarschijnlijk het probleem; Voor hotelkamers geldt een maximum van 2 kinderen bij de ouders op de kamer. Familiekamers in hotels zijn over het algemeen tot een minimum beperkt.

Daarbij zijn genoemde kamers meestal voorzien van 1 echte slaapkamer en wordt men geacht voor de nodige slaapvoorzieningen ’s avonds de kamer c.q het appartement zodanig te verbouwen dat alle gezinsleden op een comfortabele manier van de nodige nachtrust kunnen genieten. In het meest gunstige geval kunnen de kinderen (3 hele lieve stuks) in de officiële slaapkamer slapen. Tot een bepaalde leeftijd geeft dit geen enkel probleem. Bijkomend voordeel is dan dat pa en ma nog van een drankje en filmpje kunnen genieten in het woongedeelte alvorens de slaapbank uit te klappen.

Het is ons ook wel eens overkomen dat het “woongedeelte “ van een appartement in het hotel voorzien was van 1 eenpersoonbed en 1 tweepersoonbed. Dan zit je ’s avonds nadat de kinderen naar bed zijn “gezellig” met z’n tweetjes op de slaapkamer, wanneer je geluk hebt is er dan nog een klein balkonnetje met uitzicht op het verlaten zwembad.

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om 2 aparte hotelkamers te huren.

(Dan heb ik het niet over kamers met een tussendeur, die sowieso dun gezaaid zijn).

Voor de gemoedsrust van de ouders is dit tot zekere leeftijd van de kinderen geen goed idee. Je moet er toch niet aan denken dat er ’s nachts een kind wakker wordt en papa en mama gaat zoeken…. Of ouders moeten gescheiden gaan slapen……

Het huren van 2 aparte kamers is ook geen goedkope aangelegenheid; dan huren we net zo lief, eigenlijk nog veel liever een huis! Eureka, dat gaan we voortaan doen!

Vakantiehuis Huren!

Een huis huren betekent over het algemeen;

Meer ruimte, meer privacy, bijna altijd wel iets van een tuin, kinderslaapkamers op korte en veilige afstand van woon- en slaapkamer van de ouders. En dan begint de zoektocht; er zijn honderden sites waarop vakantiewoningen worden aangeboden! De meest geweldige, luxeuze, huizen worden aangeboden, op fabelachtige locaties, van eigenaren met smetvrees.

Pen en papier in de aanslag voor de juweeltjes van huizen waarbij de huur niet overeenkomt met de hoofprijs van de staatsloterij…..! Dan duurt de zoektocht een ietsiepietsie langer!!