Het Paradijs in Frankrijk

bewegen-plezier-zelfvertrouwen-afvallenNog steeds de favoriete vakantiebestemming van Nederlanders; Frankrijk.

Het land is bepaald; zoeken dus! Na vele, vele uren achter de laptop en het doorwerken van diverse sites waarop vakantiewoningen/gites aangeboden worden een heel mooi huis gevonden. En het is nog vrij in de beoogde periode. Prijs opgevraagd en meteen geboekt.

Het koetshuis van een landhuis in een slaperig Frans dorp.

Het zwembad dient gedeeld te worden met de Belgische familie die eigenaar is van landhuis en koetshuis. Eenmaal in Frankrijk moet er even gezocht worden naar het juiste adres.

Op de toegangsweg naar het dorpje worden we tegemoet gereden door een auto met Belgisch kenteken en via gebarentaal verzocht te stoppen. Filip, de verhuurder van het koetshuis is met zijn gezin onderweg naar een feestje. We krijgen instructies voor de route in het dorp én de sleutel van het koetshuis. Make yourself at home en we zien jullie morgen.

Het meeste aan het huisje lijkt precies zoals op de site, al is de foto van woonkamer/keuken zeker en vast met een groothoeklens genomen. Geen probleem, we verwachten toch veel buiten te zijn, in de zon! Een zonnig, smal gangetje met:

Een vrolijke slaapkamer met grote kledingkast en 3 heerlijke bedden voor de kinderen,

direct naast de woonkamer; geweldig!

Een smalle badkamer, met douche, dubbele wastafel en een wasmachine: he, da’s handig!

Een sfeervolle ouderslaapkamer met voldoende ruimte voor koffers en vakantiegarderobe.

Aan het einde van het gangetje een spannende deur (met slot) die toegang geeft tot een soort van opslag/speelschuur. Door de schuurdeur komen we in de tuin, die vele maten groter is dan we thuis gewend zijn. Met het uitnodigde zwembad als glinsterd juweel, omringd door heerlijke ligstoelen en parasols, en voorzien verlichting én schoonmaakrobot! Super!

We hebben in bovenstaand huis een heerlijke vakantie gehad en de kinderen hebben het er nog steeds over om een keer terug te gaan. Helaas is het huis door de Belgische familie verkocht en kan ik dit huis niet meer vinden onder het verhuuraanbod……….

In Frankrijk zijn nog steeds zulke fantastische vakantiehuizen te vinden!

Speak Your Mind

*